Oeganda 2025

Oeganda 2025

In de zomer van 2025 gaan we drie weken naar Oeganda. Dit keer slaan we de handen ineen met stichting MENS in Oeganda, uit Doesburg. MENS staat voor: microkrediet, educatie, natuur en support. Hun visie? ‘Geef ze een hengel, in plaats van vis.’ Een visie die wij delen! 

Het project waarin we samen optrekken, is een project rondom een grote school in de armste regio van Oeganda. Omdat veel kinderen te ver weg wonen van school om iedere dag op en neer te gaan, leven en slapen zij intern. Een internaat dus eigenlijk. Maar het schoolterrein is voor een groot deel in vervallen staat. Dusdanig, dat er momenteel minder kinderen naar school kunnen. Een verdrietig idee!  

Het gebouw waar de meisjes slapen, is onlangs opgeknapt dankzij financiële steun van MENS in Oeganda. Een geweldige eerste stap! Maar er is nog genoeg ander werk aan de winkel. Het compartiment van de jongens, bijvoorbeeld. Of de slaapruimte van de leerkrachten. Wat we precies gaan aanpakken, is iets wat we de komende tijd bepalen. Wat het ook wordt: we kijken er nu al naar uit om, samen met de lokale mensen, te werken aan een fijnere leefomgeving voor deze kinderen en hun verzorgers.