Kenia 2023

In de zomer vaIn de zomer van 2023 vertrekken we voor drie weken naar Kwale, in het zuiden van Kenia. Samen met Girls Empowerment Foundation (GEF) zetten we ons in voor een opvanghuis voor kwetsbare meiden en jonge vrouwen. Denk bijvoorbeeld aan meisjes van soms nog maar negen jaar oud, die het slachtoffer zijn van een kindhuwelijk. Dankzij GEF hebben deze kinderen en jongvolwassenen een veilige plek om te wonen. Ook zorgt GEF voor onderwijs.

Alleen… het opvanghuis is heel hard aan renovatie toe. Vooral de keuken. Daarnaast wil het opvanghuis dolgraag financieel onafhankelijk zijn. Daar hebben de meiden zelf al een plan voor bedacht. Ze hopen in de toekomst heel veel groenten en fruit te kunnen verbouwen en verkopen.

Wij willen letterlijk een steentje bijdragen aan de realisatie van een nieuwe keuken en aan de bouw van een grote kas. Dit doen we natuurlijk samen met de meiden zelf en met lokale aannemers. Wij kijken er ontzettend naar uit om met elkaar dit project, deze droom, te verwezenlijken.